androidCreated with Sketch. appleCreated with Sketch. appstore_activeCreated with Sketch. appstore_inactiveCreated with Sketch. GroupCreated with Sketch. GroupCreated with Sketch. citrixCreated with Sketch. citrx_podio_whiteCreated with Sketch. citrx_podio copyCreated with Sketch. podio_iconCreated with Sketch. logo-icon Artboard 6Created with Sketch. play_activeCreated with Sketch. play_inactiveCreated with Sketch.

Podio voor CRM

Houd potentiële klanten bij, beheer klantenrelaties en organiseer uw verkoopteam op één plaats.

Schermopname van Podio software voor CRM.

Vaak zijn CRM-hulpmiddelen ongelofelijk saai of veel te gecompliceerd of beiden. Podio is ontworpen om het bijhouden van uw potentiële klanten en de verkoop zo licht en eenvoudig mogelijk te maken. Gecombineerd met realtime communicatie en taakbeheer op één plaats, zal Podio de eerste CRM zijn die uw team met plezier zal gebruiken.

Hier is een kijkje bij hoe Emma en haar team Podio op een dagelijkse basis gebruiken om hun werk structuur te geven - wat hen helpt om transacties sneller af te sluiten en hun klanten tevreden te houden:

create an item

Emma paste de sjablonen van haar apps aan zodat ze er zeker van is dat haar team alle nodige stukjes informatie op kan slaan die het nodig heeft.

add files

U kunt bijna aan alles in Podio bestanden toevoegen door eenvoudig te integreren met diensten zoals ShareFile, Box en Google Drive. Het maakt het eenvoudig voor Emma om een werkbeschrijving en contractdocumenten aan elke transactie toe te voegen die ze registreren.

relations

Elke transactie is gekoppeld aan een bedrijf zodat Emma en haar team snel de hele geschiedenis van een relatie met het bedrijf van de klant op kunnen zoeken - wat het eerder gekocht heeft, wat het opnieuw zal kopen en waar het belangstelling voor heeft getoond.

workspace dashboard

Emma gebruikt het dashboard van de werkruimte om een helder overzicht te krijgen van hoe haar team vaart. Tegels geven duidelijk verkooppijplijnen en verkoopverslagen weer in visuele staafdiagrammen en lijndiagrammen

mobile

Emma is de hele middag weg om een van haar grotere klanten te bezoeken. Tijdens de treinreis wordt ze op de hoogte gehouden over nieuwe activiteiten via de mobiele app. Ze kan zien dat een van haar vertegenwoordigers, Dominic, een nieuwe potentiële klant heeft die ze herkent van een vorige baan.

add comment

Emma laat een reactie achter over de potentiële klant die door Dominic is toegevoegd en laat hem weten dat ze al eerder met dit bedrijf heeft gewerkt en kan helpen met een verkoopaanpak.

create task

Om er zeker van te zijn dat ze eraan zal denken om dit op te volgen wanneer ze weer op kantoor is, wijst Emma zichzelf een taak toe die gekoppeld is aan het bedrijf. De taak heeft een herinnering die haar zal waarschuwen op de tijd en datum die ze instelt.

chat

De klant die Emma bezoekt heeft een vraag over een vorige factuur. Met behulp van Podio's chatfunctie kan ze de vraag naar Paul van de afdeling boekhouding sturen die haar een antwoord stuurt voordat de vergadering afgelopen is - en haar klant is tevreden gesteld.

reporting

Aan het einde van de week gebruikt Emma filters om alle nieuwe transacties te segmenteren die afgesloten zijn door elke vertegenwoordiger. Ze gebruikt dit om een verslag voor haar team te genereren - en het verslag zal vanaf nu elke week automatisch updaten.

Uhuru Design
Dit in Brooklyn gebaseerde, multidisciplinaire ontwerpbureau creëerde een samenhangende werkstroom - van verkoop tot ontwerp en productie.

"Door Podio kan ik het proces waarnemen, ik zie ze erover praten, ik zie dat ze vragen stellen als ze iets van mij moeten weten over wat er gaande is in de winkel."

Matt Eismann

Shop Manager

Bekijk zelf hoe de CRM software van Podio de manier waarop u uw bedrijf ontwikkelt, transformeert.