androidCreated with Sketch. appleCreated with Sketch. appstore_activeCreated with Sketch. appstore_inactiveCreated with Sketch. GroupCreated with Sketch. GroupCreated with Sketch. citrixCreated with Sketch. citrx_podio_whiteCreated with Sketch. citrx_podio copyCreated with Sketch. podio_iconCreated with Sketch. logo-icon Artboard 6Created with Sketch. play_activeCreated with Sketch. play_inactiveCreated with Sketch.

Podio för CRM

Håll koll på leads, hantera kundrelationer och organisera ditt säljteam, allt på samma ställe.

Skärmbild av Podios CRM-mjukvara.

CRM-verktyg är ofta ofantligt tråkiga, för komplicerade eller bådadera. Podio är designat för att göra det så lätt och enkelt som möjligt att följa dina leads och affärer. Kombinerat med kommunikation i realtid och uppgiftshantering på en plats – Podio är det första CRM som ditt team kommer att älska att använda.

Här är hur Emma och hennes team använder Podio dagligen för att strukturera sitt arbete – för att hjälpa dem att avsluta affärer snabbare och hålla kunder glada:

create an item

Emma anpassade mallarna i sina appar, så hon är säker på att hennes team kan lagra all nödvändig information som teamet behöver.

add files

Du kan lägga till filer i nästan allt i Podio, och smidigt integrera med tjänsster som ShareFile, Box och Google Drive. Det gör det enkelt för Emma att bifoga arbetsbeskrivning och kontraktsdokument till varje avtal.

relations

Varje avtal är relaterat till ett företag, så Emma och hennes team kan snabbt hitta hela historiken hos relationen med en klient – vad de har köpt innan, vad de kommer köpa igen, och vad de har visat intresse för att köpa.

workspace dashboard

Emma använder arbetsplatspanelen för att få en tydlig överblick av hur det går för hennes team. Rutorna visar tydligt säljförbindelsen och försäljningsrapporterna i grafiska linje- och stapeldiagram.

mobile

Emma är ute på eftermiddagen för att besöka en av sina större kunder. Under tågresan håller hon sig uppdaterad om nya aktiviteter genom mobilappen. Hon kan se att en av hennes säljare, Dominic, har en potentiell kund som hon känner igen från ett tidigare jobb.

add comment

Emma lämnar en kommentar på kunden som Dominic har lagt till – för att låta honom veta att hon har arbetat med företaget tidigare och kan hjälpa till med en presentation.

create task

För att se till att hon kommer ihåg att följa upp när hon kommer tillbaka till kontoret, kan Emma tilldela en uppgift till sig själv, som är kopplad till företaget. Uppgiften har en påminnelse som meddelar henne vid ett datum och en tid som hon själv ställer in.

chat

Klienten som Emma ska möta har en fråga om en gammal faktura. Med Podios chatt-funktion kan hon skicka frågan till Paul på ekonomiavdelningen som återkommer till henne innan mötet är slut, och håller kunden nöjd.

reporting

I slutet av veckan använder Emma filter för att dela upp alla nya avtal som har slutits av varje säljare. Hon använder det för att generera en rapport för sitt team – och rapporten uppdateras nu automatiskt varje vecka framåt.

Uhuru Design
Detta Brooklyn-baserade designföretag med flera discipliner skapade ett enhetligt arbetsflöde – från försäljning till design och tillverkning.

"Podio gör att jag ser processen. Jag ser dem prata om den och ställa frågor om de behöver information från mig om vad som händer i butiken."

Matt Eismann

Shop Manager

Se själv hur Podios CRM-mjukvara förvandlar ditt sätt att utöka din verksamhet på.